Liposomale Technologie

  • • Liposomen zijn extreem kleine bubbeltjes met daarin gezuiverd water en werkzame stoffen
  • De werkzame stof kan vitaminen, mineralen of voedingsstoffen betreffen.
  • • Deze bubbeltjes beschermen de werkzame stof terwijl deze door het menselijk lichaam gaat. Nadat ze de maag hebben verlaten, versmelten ze met de menselijke cellen en komt de actieve stof vrij in de bloedbaan. Het resultaat is aanzienlijk hogere niveaus van biologische beschikbaarheid.
  • Deze absorptie in menselijke cellen is een natuurlijk proces.
  • Al onze vloeibare liposomale producten zijn stabiel en hebben een houdbaarheid van twee jaar.
  • Al onze droge liposomale producten (capsules) zijn stabiel en hebben een houdbaarheid van drie jaar.
  • Liposomale producten hebben niet de mogelijke bijwerkingen die traditionele supplementen hebben.

 

 

 

 

Wat zijn liposomale supplementen?

Liposomale producten bevatten liposomen; dit zijn extreem kleine bubbeltjes die zuiver water en de werkzame stof of de voedingsstof bevatten.

Deze bubbeltjes zijn zo klein dat ze met het blote oog niet te zien zijn: de halve breedte van een haar.
Het bubbeltje is gemaakt van een zonnebloemlecithine-extract dat rijk is aan fosfolipiden.
Fosfolipiden behoren tot een vetklasse die het belangrijkste structurele component van menselijke celmembranen vormt.

Wanneer ze vermengd worden met water, vormen de fosfolipiden microscopische, kleine bubbeltjes. Deze blaasjes hebben een dubbel gelaagde structuur en de kern bevat gezuiverd water en de geselecteerde werkzame stof of een voedingsstof. Bijvoorbeeld vitamine C of magnesium.
Deze bubbeltjes (ook wel vesikels) beschermen de werkzame stof terwijl deze zich een weg baant door het menselijk lichaam; de werkzame stof wordt pas afgegeven op de plek waar het bedoeld is. Dat gebeurt nadat de werkzame stof de maag is gepasseerd. De blaasjes versmelten met de menselijke cellen en de werkzame stof komt vrij in de bloedbaan.
Deze absorptie in de menselijke cel vindt op natuurlijke wijze plaats, omdat het membraan (het buitenste laagje) van het blaasje gemaakt is van hetzelfde materiaal als de membranen van onze eigen, menselijke cellen.

Vergeleken met niet-liposomale producten, zoals traditionele tabletten, capsules en siropen, is de biologische beschikbaarheid van liposomale producten vele malen hoger.

Voor het product curcumine laat het vergelijkende onderzoek nr.: SLS-CT-0006-17 zien dat de biologische beschikbaarheid zelfs zestien keer hoger is in vergelijking met het niet-liposomale product.

Stabiel en lang houdbaar
Al onze vloeibare liposomale producten zijn stabiel en hebben een houdbaarheid van twee jaar. Al onze droge liposomale producten (capsules) zijn stabiel en hebben een houdbaarheid van drie jaar.

Kwaliteit
Onze producten worden geproduceerd in hoogwaardige productiefaciliteiten in Nederland (EU).