De divisie DQA Direct richt zich op de verkoop en distributie van ons liposomale productassortiment.

Waarom voedingssupplementen?

Gezonde voeding met verse, verantwoorde ingrediënten draagt bij aan een optimale gezondheid. Maar soms, om wat voor reden dan ook, hebben mensen extra ondersteuning nodig in de vorm van gezondheidssupplementen om essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen, om voedingstekorten te herstellen en om hun gezondheid te verbeteren.
Het lichaam neemt maar een bepaald aantal voedingsstoffen en micronutriënten op uit voeding en supplementen.

Wat kan daarvan de reden zijn?

Slechte opname en lage biologische beschikbaarheid.
Resveratrol- en curcumine-supplementen bieden bijvoorbeeld ongelooflijke gezondheidsvoordelen, maar de opname is vaak beperkt en de biologische beschikbaarheid laag.

Verminderde productie door het lichaam.
Het is ook mogelijk dat de productie van antioxidanten vertraagt naarmate iemand ouder wordt.
Een voorbeeld hiervan is glutathion.
Glutathion is een van de belangrijkste antioxidanten die ons lichaam zelf aanmaakt, maar de productie ervan neemt af naarmate we ouder worden. De inname van een supplement lijkt dus de meest logische manier om te zorgen dat er een gezonde hoeveelheid aanwezig is en om ons lichaam te helpen zijn antioxidantstatus op peil te houden.

Verminderde opname door het lichaam.
Niet alleen de productie van antioxidanten kan vertragen naarmate iemand ouder wordt. De opname van verschillende voedingsstoffen, met name B12 en magnesium, kan moeizamer verlopen na het zestigste levensjaar.

Conditie van het maag-darmstelsel.
De gezondheid van het maag-darmstelsel kan ook van invloed zijn op de beschikbaarheid van voedingsstoffen Aandoeningen zoals de ziekte van Crohn, prikkelbaredarmsyndroom (PDS) en coeliakie kunnen de opname van voedingsstoffen in het lichaam beïnvloeden (zowel verkregen uit voeding als uit supplementen).

Gebruik van medicijnen
Het gebruik van bepaalde geneesmiddelen kan de opname van B12 en bepaalde mineralen zoals magnesium en ijzer, beperken. Geneesmiddelen tegen diabetes kunnen ook de opname van vitamine B12 verstoren, met een B12-tekort tot gevolg.
Langdurig gebruik van antibiotica kan eveneens een effect hebben op de biologische beschikbaarheid, omdat antibiotica niet alleen de slechte bacteriën in de darmen doden, maar ook de goede.

Betere opname door een combinatie van voedingsstoffen te gebruiken.
De opname van bepaalde vitaminen en mineralen verloopt vaak beter wanneer ze worden tegelijk met andere voedingsstoffen worden ingenomen. Zo bevordert vitamine C de opname van ijzer en hebt u mogelijk magnesium nodig om vitamine D goed te kunnen absorberen.

Er zijn dus verschillende redenen om supplementen te gebruiken.

Maar werken die supplementen ook echt?

Om de gewenste gezondheidsvoordelen te kunnen verwezenlijken, moeten vitaminen, mineralen en antioxidanten terechtkomen in de juiste cellen en weefsels.
Het is daarom zeer belangrijk om een supplement te kiezen in een vorm die de opname verhoogt door ze beschikbaar te maken in onze cellen en bloedsomloop.

En liposomale supplementen maken dit mogelijk.